Kulak Akupunkturu (Auriküloterapi) Eğitimi

Auriküloterapi, vücudun ağrı ve tıbbi durumlarını teşhis etmek ve tedavi etmek için kulak kepçesinin (dış kulak) derisindeki noktaları kullanma tekniğidir.

  • Eğitim Detayları

    22 Eylül 2024'e kadar yapılan kesin kayıtlarda erken kayıt fırsatı: 9.000₺

     

    Dr. Mehmet Uçar ile Kulak Akupunkturu (Auriküloterapi) Temel Eğitimi

    Eğitimci: Dr. Mehmet UÇAR

    GETAT Hekimi ve Eğitmeni

    Kulak Akupunkturu (Auriküloterapi) Uygulayıcısı ve Eğitmeni

    Yamamoto Kafa Akupunkturu Uygulayıcısı ve Eğitmeni


    Auriküloterapi, vücudun ağrı ve tıbbi durumlarını teşhis etmek ve tedavi etmek için kulak kepçesinin (dış kulak) derisindeki noktaları kullanma tekniğidir.

    Auricular Medicine olarak da adlandırılan bu tedavi seçeneğini, dünyanın her yerindeki uygulayıcılar ağrı, bağımlılıklar ve iç organ bozuklularını mükemmel sonuçlarla tedavi etmek için kullanırlar. Kulak Akupunkturu bağımsız olarak veya diğer tedavilere ek olarak kullanılabilir.

    Kulak Akupunkturunun 3000 yılı aşkın bir geçmişi vardır. MS. 500'den kalma bir Çin tıp klasiği olan "Sarı İmparator'un İç Hastalıkları Klasiği"’nde kulağın vücudun tüm organlarına ve klasik akupunkturun karşılık gelen meridyenlerine bağlı olduğundan bahsedilmiştir.

    Modern Auriküloterapiyi dünyaya tanıtan Fransa'nın Lyon kentinden bir doktor olan Dr. Paul Nogier'dir.  Nogier, kulak ve vücut arasında sistematik bir anatomik yazışma doğuran ilk kişiydi. Dr.Nogier kulağın ters homunkulus şeklinde olduğunu ve kulakta bütün vücut noktalarının bulunduğunu ileri sürerek auriküloterapiyi geliştirmiştir.

    Kulak Akupunkturu, tüm vücudu kulağa yansıtan bir akupunktur mikrosistemidir. Dış kulaktaki akupunktur noktalarına iğneler yerleştirilerek ve vücudun belirli bir bölümünde doğal kendi kendini iyileştirmeyi teşvik etmek için bir tepki oluşturan hafif bir uyarım sağlanır.

    Auriküloterapi sırasında kulakta bulunan çok sayıda nokta arasından seçilecek olanlar iğne, masaj, lazer, elektrostimülatör vb yöntemler kullanılarak uyarılır. Tedavi edilen her akupunktur noktası, beyin ve nöral yollar aracılığıyla kulaktan, tedavi edilen vücudun belirli bir bölümüne giden uyarıları tetikler.

    Bu eğitimde; auriküloterapi uygulamalarının temeli, teorileri, teknikleri ve uygulamalarını öğrenilmesi hedeftir. Fransız ve Çin kulağı yaklaşımları ile uygulamalı olarak işlenecektir.

    Bu yüz yüze eğitim programı; kişiye auriküloterapi uygulamalarının temel özelliklerini anlamak, temel uygulamaları yapabilmek, çeşitli endikasyonlarda kulak akupunktur mikrosistem tedavisini başarılı bir şekilde uygulayacak yeterli bilgi ve deneyimi kazandıracaktır. Eğitim, güvenli klinik uygulamaya ve iğneleme tekniklerine, kulağın patolojisine ve çeşitli durumların tedavisi ile olan ilişkisini de kapsar.

    Güvenli kulak akupunktur iğneleme uygulaması, teknikleri ve kontrolleri kursun önemli bir özelliğidir.

    Kurs boyunca uygulamalı değerlendirmeler yapılır. Bu kurs hem pratik hem de teorik çalışmanın iyi bir kombinasyonunu sunar.

    Bu kurs ile tüm bağımlılıkları ve zihinsel sağlığı tedavi etmenin yanı sıra sigarayı bırakma ve kilo yönetimi için yaşam tarzı müdahalelerini nasıl destekleyeceğinizi öğreneceksiniz. Stres, kaygı, sinir rahatsızlıkları, OKB, panik ataklar, migren, baş ağrıları, ağrı, uyku bozuklukları, hormonal düzenleme ve daha fazlasını nasıl tedavi edeceğinizi öğreneceksiniz.

    Kurs Program Konularımız:

    Kulak Akupunkturu Tarihçesi ve kulak akupunkturuna genel bakış,

    Kulak akupunkturunun teorik temelleri,

    Kulak Anatomisi,

    Aurikuler Zonlar,

    Kulak somatotopik noktaların gösterilmesi,

    Kas-iskelet sisteminin kulağa yansıması,

    İç organların kulağa yansıması,

    Endokrin hormonların kulağa yansıması,

    Sinir sisteminin kulağa yansıması,

    Çin-Alman-Fransız fonksiyonel noktaların kulağa yansıması,

    Kulak Tedavisinde Nogier Fazları,

    Kulakta Tanı Prosedürü,

    Kulak Deteksiyonu,

    Aurikuloterapi Tedavi Teknikleri,

    Hastalıklarda temel noktalar,

    Vücudun fonksiyonel ve sistem rahatsızlıklarında tedavi protokolleri ve yaklaşımları,

    Pediatride kulak akupunkturu,

    Kulak akupunkturu tedavisinin endikasyon ve kontraendikasyonları,

    Kulak akupunkturunda tedavinin başarısızlığı nedenleri,

    Tedavi örneklerini kapsar.

    • Çeşitli nörolojik şikâyetlerde yaklaşım (başağrıları ve migren)                      
    • Lokomotor sistem problemleri (karpal tünel,epikondilit,servikalji, lumbalji)
    • Alerji şikâyetlerinde yaklaşım (ürtiker, alerjik astım, alerjik rinit)              
    • Gis rahatsızlıklarında yaklaşım (pü, irritabl barsak sendromu)
    • Duygu durum bozuklukları (OKB, anksiyete, depresyon,uyku problemleri,stres,duygusal travma)            
    • Jinekolojik şikayetlerde yaklaşım (dismenore,menapozal sendrom)
    • Kilo kontrolü ve obezite
    • Bağımlılıklarda tedavi protokoleri (sigara bırakma)
    • Diğerleri

     

    İleri Kulak Akupunktur Eğitimi Konu başlıkları
    1.         NADA kulak akupunktur protokolü ve uygulama örnekleri
    2.         Pediatride Kulak Akupunktur Uygulama Yöntemleri
    3.         Savaş Alanı Akupunkturu (Battlefield Acupuncture) protokolü ve uygulama örnekleri
    4.         Bağımlılıklarda Kulak Akupunkturu
    5.         Migren ve kilo kontrolünde Kulak Akupunkturu

    Önemli bilgi: Bu program kurs konusu uygulamaya ilgi duyan hekimleri bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. Bu eğitim Sağlık Bakanlığı onaylı değildir ve mevcut mesleki yetkilerinize ilave herhangi bir yetki kazandırmaz. Bazı üniversiteler ve eğitim araştırma hastaneleri tarafından düzenlenen Sağlık Bakanlığı onaylı eğitimlere ulaşmak için Sağlık Bakanlığı internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Mevzuat ve diğer resmi konular ile ilgili Sağlık Bakanlığı sitesi, https://shgmgetatdb.saglik.gov.tr ve https://shgmesdb.saglik.gov.tr/ internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Mevzuat ve diğer resmi konular ile ilgili Sağlık Bakanlığı sitesi ve https://shgmgetatdb.saglik.gov.tr şeklindedir.

  • Eğitim Tarihleri

    ANKARA (İleri Seviye): 5 - 6 Ekim 2024
    İZMİR (İleri Seviye): 12 - 13 Ekim 2024
    İSTANBUL (İleri Seviye): 23 - 24 Kasım 2024

  • Başvuru Formu

  • Sıkça Sorulan Sorular

    • www.tisakademi.com Nedir?

      www.tisakademi.com internet sitesi geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları alanında eğitimler düzenleyen kurumların eğitimleri konusunda bilgi alma, kayıt başvurusunda bulunma vb konularda yardımcı olmak amacıyla faaliyet göstermektedir. Bu web sitesine girerek veya üye olarak 18 yaşından büyük olduğunuzu onaylamış olacaksınız. HERHANGİ BİR KURSA BAŞVURARAK VEYA BİLGİ FORMU DOLDURARAK O KURSA BAŞVURU ŞARTINI SAĞLADIĞINIZI (ÖRNEĞİN TABİPLERİN BAŞVURDUĞU BİR EĞİTİM İÇİN ÜLKEMİZDE GEÇERLİ BİR TIP FAKÜLTESİ DİPLOMANIZ OLDUĞUNU) VE KOŞULLARI ONAYLAMIŞ OLURSUNUZ. Bu sitede yer alan bir formu doldurarak ilgili eğitime kesin kayıt yaptırmış olmazsınız. Kayıt için ilave bilgiler (kayıt onayı, ödeme bilgileri vb) talep edilebilir. Katılım ile ilgili şartlar değişiklik gösterebilir ve olası değişiklikler kursiyerlere bildirilir. Kurs öncesi yapılması gereken ilk ödeme kaydınızı iptal etmeniz durumunda iade edilmeyebilir. Bu sitede yer alan içerik genel bilgilendirme amacı taşımaktadır. Sitede yer alan bilgiler hiçbir zaman bir hekim tedavisinin veya konsültasyonunun yerini almaz. Site içeriği kişisel teşhis ve tedavi için kullanılamaz, hekim yerine karar veremez, alıntı yapılarak uygulanamaz. Hastalıklarınız ile ilgili bir doktora başvurunuz.

    • Kursa kimler katılabilir?

      Katılımcılar hekim veya kendi alanında uygulama yapmak üzere diş hekimleridir. Başvuru sahibi bu yeterliliği sağladığını gösteren belgeleri ve kurum tarafından istenebilecek diğer belgeleri ibraz eder.

    • Kurs Sağlık Bakanlığı onaylı mıdır?

      Sağlık Bakanlığı onaylı eğitimler için Sağlık Bakanlığı internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

    • Sağlık Bakanlığı onaylı olmayan eğitimler nelerdir?

      Nöralterapi, manuelterapi, uygulamalı (klinik) kinezyoloji, nogier kulak mikrosistem tedavisi, mizaç teorisi, bütüncül beslenme vb eğitimler ile sempozyum, kongre, çalıştay vb toplantılar özel eğitimler olup Sağlık Bakanlığı onaylı değildir. Bu eğitimler veya toplantılar sonunda katılım belgesi düzenlenebilir. Bu belgeler sertifika değildir ve mevcut mesleki yetkilerinizin üzerine herhangi bir yeni yetki kazandırmaz. Bu programları mezuniyet sonrası eğitim programı olarak değerlendirmeniz gerekmektedir.

    • Kurs hangi kurum tarafından düzenlenmektedir?

      Bu sitede yer alan kursların ilan sayfasında düzenleyen kuruluş bilgisi paylaşılmaktadır.

    • Kurs sonunda katılım belgesini ne zaman alabilirim?

      Eğitimi başarıyla tamamlamanız durumunda katılım belgeniz eğitimin son günü teslim edilmektedir.

    • Kurs ücretine yol, konaklama ve diğer giderler dahil midir?

      – Kurs ücretine konaklama, yeme/içme, çay/kahve, ulaşım, sigorta vb hususlar dahil değildir. Kurumun bu yönde bir planlaması olmayıp kursiyerlerin kendi planlamalarını yapmaları gerekmektedir.

    • Kurs ücreti nedir?

      – Kurs ücreti ilgili eğitim sayfasında belirtilmektedir. – Ödemelerde banka transfer masrafları kursiyerlere aittir. Eğitimlerde kontenjan dolması durumunda ödeme önceliğine göre işlem yapılır. Yanlış yapılan ödemelerden kursiyer sorumludur. Uzaktan eğitim veya yüz yüze eğitim başlamadan iptal ve iade talepleri ise başvuru üzerine ilgili kurumun/kuruluşun tasarrufu dahilinde yapılabilecektir. Size e-posta ile kayıt onayınız ve ödeme bilgileri gönderildiğinde ödeme yapmanız önerilmektedir.

    • Ödemelerin taksitlendirilmesi mümkün müdür?

      Kurs ile ilgili ödemelerin kursun son gününe kadar tamamlanmış olması gerekmektedir. Önceden bilgi vermek kaydıyla kurs yerinde de ödemenizi tamamlayabilirsiniz. Ödemelerinizi yaparken size gönderilen maildeki hesap bilgilerini dikkate almanız gerekmektedir. Bu bilgilerde hesap adını kelimeler arasında boşluk bırakarak, kısaltma yapmadan ve sığdığı kadarıyla size gönderilen hesap adına uygun olarak yazmanız gerekmektedir.

    • Eğitim masraflarımın Sağlık Bakanlığı, hastanem veya ilaç endüstrisi tarafından karşılanması mümkün müdür?

      – Bu sorunun eğitimine başvurduğunuz eğitim merkezi ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Bu konuyu yönetiminizle görüşmeniz gerekmektedir. Kurumlar zaman zaman kapasite arttırımı amacıyla bu şekilde kararlar alabilmektedir. Ancak bu tür taleplerin olumlu karşılanma olasılığı çok düşük olup ayrıca ek hükümler (mecburi çalışma süresi vb) gündeme gelebilmektedir. İlaç endüstrisinin bu alandaki eğitmelere sponsorluğu (gerek eğitim alanının ilaç dışı olması, gerekse eğitim ücretleri nedeniyle) yok denecek kadar azdır ve bu başvurularla ilgili Sağlık Bakanlığı`nın kurum ile ilişkili olmayan ilave şartları (aynı eğitime birden fazla firma başvurusu, ilgili kursun detaylı programı olması, ilgili programın ayrı web sitesi olması vb) olabilir. Kurum bu şartları sağlamak durumunda değildir. Eğitimlere başvururken tüm masraflarınızı kendiniz karşılayacak şekilde hazırlık yapmanızı ve diğer sponsorluk kaynakları ile ilgili beklentiye girmemenizi öneririz.

    • Derslerin işleniz şekli nasıldır?

      Dersler kursa ve yapısına göre yüz yüze eğitim, asenkron ders (arşiv video dersleri), senkron ders (canlı ders), kaynak paylaşımı ve dökümanların dijital ortamda paylaşımı ve forum yöntemlerinden bir bölümü yoluyla işlenecektir.

    • Eğitimlerde devam zorunluluğu var mı?

      Kayıt yaptırmış olduğunuz eğitime katılamamanız durumunda bu eğitim ile ilgili haklarımız kaybolur. Eğitimlere tam olarak devam esastır.

    • Yayınlanan programlar kesin takvimler midir?

      – Yayınlanan program taslak olup zorunluluk halinde değişikliğe tabidir.

    • Kurs yeri / kurs adresi neresidir?

      – Kurs yeri belirtilen kurumların ilgili merkezleridir. Kurs yeri taslak olup değişikliğe tabidir. Farklı gruplar farklı salon veya binalarda eğitim görebilir. Bununla ilgili karar sekreterya tarafından verilmektedir ve bu karara uyulması gerekmektedir. Bu bilgilendirmeler güncel e-posta yazışmaları veya güncel yazışma grubu yazışmaları aracılığı ile yapılacaktır.

    • Salon görevlisinin görevi nedir?

      – Salon görevlilerinin sorumluluğu, eğer teslim etmeniz gereken belgeler varsa bunları teslim almak ve kurs ortamının genel düzenini sağlamaktır. – Salon görevlisi ve sekreterya odasına izinsiz girilmemesi, içerde evrak teslimi veya görüşme için başka bir kursiyer varsa evrak teslimi için sıranın beklenmesi, bu alanlardaki hiçbir dolabın veya çekmecenin açılmaması, bu alanlardan herhangi bir malzeme (sarf, kırtasiye vb) alınmaması gerekmektedir.

    • Kurs sırasında ilave materyal verilecek midir?

      Bazı kurslarda özet ders notu ve/veya demo uygulamalarda kullanılacak materyal verilmektedir. Konu ile ilgili her bir kursun açıklamasını inceleyebilirsiniz.

    • Öğrencinin sorumlulukları nelerdir?

      – Öğrenci eğitim bedelini ödemek ve eğitim bedeli dışındaki tüm masrafları kendisine ait olmak üzere eğitime katılmayı kabul eder. Kurs başladıktan sonra yapılacak iptallerde geri ödeme yapılamayacağını bildiğini taahhüt eder. – Öğrenci, eğitime katılanları kendi işyerine, muayenehanesine, kurum dışında verilen farklı bir eğitimine davet olarak değerlendirilebilecek herhangi bir davranışta bulunmayacağını taahhüt eder. – Öğrenci, eğitim ile ilgili eğer varsa olumsuz geri bildirimleri kurs koordinatörüne veya dernek yönetimine iletebilir. Bu iletişim için www.tisakademi.com sitesindeki Mesaj Gönder/İletişim sayfasını da kullanabilir. Kurs esnasında dahil olduğu eğitimini kötüleme veya diğer eğitimlerle kıyaslayarak olumsuz yorumlarda bulunma olarak değerlendirilebilecek herhangi bir davranışta bulunmayacağını taahhüt eder. – Öğrenci, derslerini kendisine verilen programa uygun olarak takip eder. Eğitime katıldığı günler için imza defterini imzalar. Programa kesintisiz devam zorunludur. – Eğitim esnasında oluşan her türlü çıktının (eğitim materyali, sunumlar, hasta muayene/izlem formu, dokümanlar vs.) hakkı eğitim sekreteryasına aittir. – Eğitim saati süresince eğitim ortamının düzeninden öğrenciler de sorumludur. Sınıfın huzurunu bozacak davranışlardan kaçınılması gerekmektedir. Salon görevlileri, bina görevlileri, güvenlik vb görevlilerin uyarı ve yönlendirmelerinin takip edilmesi gerekmektedir. – Öğrenci eğitim süresince eğitimci tarafından belirtilecek uygulamalara katılmayı taahhüt eder. – Öğrenci eğitim kapsamında kendisi veya eğitici gözetiminde eğitime katılanlar tarafından değerlendirilen ve uygulama yapılan hastalar için herhangi bir ücret talep etmemeyi taahhüt eder. – Öğrenci herhangi bir ürünün, firmanın, hizmetin, eğitimin tanıtım ve promosyonunu yapmamayı; kursiyerler ile üretici, distribütör, eğitim/kongre organizasyon sekreteryası bilgisi paylaşmamayı; ve kursiyerlerin bilgilerini benzeri kişi/kurumlarla paylaşmamayı taahhüt eder. Öğrenci, diğer kursiyerlerin kurs esnasında elde edilen bilgileri (telefon, eposta) ile herhangi bir faaliyet (yazışma grubu oluşturulması, ürün satışı, üyelik vb) gerçekleştirmeyeceğini, kurs ortamında herhangi bir doküman/broşür dağıtmayacağını, herhangi bir program/faaliyet, kurum/kuruluş adına faaliyette bulunmayacağını taahhüt eder. Öğrenci yazışma grubunda da aynı kurallara uyacağını, konu dışı paylaşım, farklı bir gruba bağlantı vb içerikler paylaşmayacağını, telif hakkı sorunu yaratabilecek resim, e kitap/pdf kitap paylaşmayacağını, grupta edindiği iletişim bilgilerini (telefon, mail vb) pazarlama amacıyla kullanmayacağını ve kullanılmasına yol açabilecek bir paylaşımda bulunmayacağını taahhüt eder. Bu kurallardan herhangi birine uyulmaması durumunda grup yöneticisi kursiyeri herhangi bir uyarı yapmaya gerek olmadan yazışma grubundan çıkarabilir. – Öğrenci, eğitimdeki herhangi bir materyali (video çekimi, slayt, resim, ders notu vb) veya kendisine uzaktan eğitim şifresi verilmesi durumunda bu şifreyi 3. şahıslarla paylaşmamayı taahhüt eder. Katılımcı uzaktan eğitim sisteminden dışarıya veri aktarmayacağını taahhüt eder. – Öğrenci, dersin yapıldığı merkezde (sınıf, eğitici odası, dinlenme alanları da dahil olmak üzere) ses, video, fotoğraf vb herhangi bir kayıt yapmayacağını taahhüt eder. – Öğrenci, sınıfta kullanılan sunum bilgisayarları, eğiticilerin bilgisayarları veya eğitim merkezine ait herhangi bir bilgisayar üzerinde eğiticinin veya salon görevlisinin onayı olsa dahi herhangi bir işlem yapmayacağını (dosya açma, kapatma, dosya kopyalama vb) taahhüt eder. – Her ne sebeple olursa olsun eğiticinin veya salon görevlisinin onayı olsa dahi salon bilgisayarında işlem yapılması, eğitici veya salona ait bir harddisk/flash bellek vb depolama aracının alınması, kopyalanması vb davranışlar kesin olarak yasaktır. Bu kurallardan herhangi birine uyulmaması durumunda salon görevlisi veya eğitici konuyu sekreteryaya bildirir. Kurs kurallarına uyulmadığı gerekçesi ile kurstan geri ödemesiz olarak çıkarılmak da dahil çeşitli yaptırımlar uygulanabilir. – Öğrenci eğer varsa sınav sorularını (ön değerlendirme ve son sınav) herhangi bir şekilde kaydetmemeyi taahhüt eder. – Katılımcı isimleri bina güvenliğine bildirileceğinden eğitim alanında misafir kabul edilemeyecektir. Aynı şekilde eğitim vakası olarak davet edilenlerin isimlerinin de pratik eğitimler başladığında salon görevlisine bildirilmesi gerekmektedir.

    • Diğer kurallar nelerdir?

      – Kursa katılan bütün kursiyerler binanın genel kuralları ve düzeni ile tıbbi atık kurallarına (iğnelerin ilgili kutulara atılması, tıbbi atık poşetlerinin kullanımı, tıbbi atık prosedürüne uyulması vb) uymak zorundadır. – Eğitim merkezi bina ile ilgili gerekli durumlarda binanın fiziksel şartları ve imkanları ile ilgili düzenleme (binanın otoparkı dışında bir otoparka yönlendirme, lavabolarda havlu peçete kullanımının sınırlanması, binanın balkon vb alanları da dahil sigara içilmesinin engellenmesi vb) yapabilir.

    • Güncel bilgilere nasıl ulaşabilirim?

      – Kurs bilgileri ve kurallarının güncel hali www.tisakademi.com sitesinden güncel hali ile takip edilebilecektir.

    • Size nasıl ulaşabilirim?

      – Sorularınız için öncelikle bu sitenin site menüsündeki eğitim detayları ve sık sorulan soruları inceleyiniz. Soru ve talepleriniz için bu sitedeki mesaj gönder / İletişim / canlı destek kutusunu kullanabilirsiniz. Bize e-posta yoluyla info@tisakademi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

  • Eğitim Tanıtımı

12000 ₺

Katılım Belgeli
Yüz Yüze Eğitim